“Ми прагнемо зберегти олімпійський бокс”: Усик з командою їде на Олімпіаду

Олімпійські ігри-2024 можуть стати останніми, де пройдуть змагання з боксу. У квітні в Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що потрібно створити партнерську міжнародну федерацію боксу, щоб зберегти бокс у програмі Олімпіади. Попередньо, на Іграх 2028, які пройдуть у Лос-Анджелесі боксерського турніру не буде.

Тому колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі Олександр Усик вирушив зі своєю командою на Олімпійські ігри в Париж, щоб спробувати врятувати його улюблений вид спорту.

“Ми їдемо на Олімпіаду!

Я згадую свою власну подорож туди 12 років тому, з метою здобути золото.
Я добре пам’ятаю емоції – суміш страху і рішучості, прагнення до перемоги. Зараз я хочу підтримати членів української збірної, які переживають ці почуття.

Важко змиритися з тим, що ця Олімпіада може стати останньою, на якій відбудуться змагання з боксу.
Їх втрата була б руйнівною для нашого виду спорту, адже саме в аматорському боксі відкриваються нові таланти. Я вважаю, що олімпійське золото – це вершина досягнень для будь-якого спортсмена.

Саме тому ми з моєю командою Ready To Fight @rtfight_com присвячуємо наш час у Парижі пошуку шляхів допомоги.
Ми прагнемо зберегти олімпійський бокс для майбутніх поколінь, гарантуючи, що він залишиться чесним, прозорим і по-справжньому олімпійським”, – написав Усик в своєму Instagram.

Нагадаємо, українець став переможцем Олімпійських ігор-2012 у Лондоні у ваговій категорії до 91 кг. У цьому році Україну представлятимуть 3 боксери. 33-ті літні Олімпійські ігри відбудуться в Парижі від 26 липня до 11 серпня 2024 року. На змаганнях розіграють 329 комплектів медалей у 32 видах спорту.

Читайте також: