Українські клуби розпочинають єврокубковий сезон-2024/2025

Першими свій виступ 23 липня розпочне київське «Динамо», яке зіграє з сербським «Партизаном» о 21:00. Поєдинок відбудеться у польському Любліні. Цим матчем укаїнці розпочнуть єврокубковий сезон-2024/2025.

Про це повідомляє Українська асоціація футболу.

У цьому сезоні українську асоціацію на міжнародній арені мали представляти п’ять клубів. Однак «Дніпро-1» не вийде на старт Ліги конференцій, тому УЄФА своїм рішенням зарахував дніпрянам в обох матчах з угорською «Академією Пушкаша» поразки з рахунком 0:3.

Переможець Vbet Ліги, «Шахтар», отримав пряму путівку до групи ЛЧ. Срібний призер, «Динамо», сьогодні матчем із «Партизаном» стартує з другого кваліфікаційного раунду ЛЧ. Йому для виходу до групи ЛЧ необхідно буде здолати опір трьох суперників.

Згідно з результатами жеребкування, переможець дуелі «Динамо» — «Партизан» зіграє з «Рейнджерс» (Шотландія). У разі потрапляння до цієї стадії кияни перший поєдинок проведуть на своєму полі 6/7 серпня, а другий — у гостях 13 серпня. У разі переходу до третьої кваліфікації Ліги Європи кияни зіграють із переможеним у парі «Лугано» (Швейцарія) — «Фенербахче» (Туреччина).

Один клуб, «Кривбас», представлятиме Україну в Лізі Європи — у третьому раунді кваліфікації. На цьому етапі він зустрінеться із чеською «Вікторією». Перший матч криворіжці проведуть на своєму полі. У разі невдачі «Кривбас» автоматично перейде до Ліги конференцій.

П’ята команда УПЛ («Полісся») стартуватиме у другому раунді кваліфікації Ліги конференцій матчами зі словенською «Олімпією». У разі успіху житомирці в третій кваліфікації зіграють із переможеним у парі «Шериф» (Молдова) — «Ельфсборг» (Швеція). Нашому клубу для потрапляння до основної сітки ЛК потрібно буде пройти трьох суперників.

Представники України в євросезоні-2024/2025

  • Ліга чемпіонів

Чемпіон УПЛ («Шахтар») стартує в груповому турнірі.

Жеребкування — 29 серпня, старт — 17—19 вересня.

Віцечемпіон УПЛ («Динамо») стартує в другому кваліфікаційному раунді.

Суперник — «Партизан» (Сербія), матчі — 23-го та 31 липня.

  • Ліга Європи

Третя команда УПЛ («Кривбас») стартує в третьому кваліфікаційному раунді.

Суперник — «Вікторія» (Чехія), матчі — 8-го та 15 серпня.

  • Ліга конференцій

П’ята команда УПЛ («Полісся») стартує в другому кваліфікаційному раунді.

Суперник — «Олімпія» (Словенія), матчі — 25 липня та 1 серпня.

Читайте також: