У Камʼянському до Дня тренера відзначили кращих наставників

Сьогодні, 19 липня, в Україні відзначають День тренера. Саме цього дня 1996 року національна збірна команда України вперше взяла участь в літніх Олімпійських іграх.

На знак цієї події кращих тренерів Камʼянського, а також спортсменів-переможців та призерів світових та європейських змагань, урочисто привітали та нагородили почесними відзнаками.

На події були присутні міський голова Андрій Білоусов, секретар Кам’янської міської ради Наталія Ктітарова, голова Камʼянської міської ради Максим Чехута, а також начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Наше місто завжди славилось своїми спортивними звичаями та традиціями, а вихованці наших ДЮСШ постійно примножують славу всієї України своїми перемогами на змаганнях обласного, національного та європейського рівнів. За кожним з них стоїть наполеглива праця тренера, який передає спортсмену свої знання та навички. Хочу подякувати кожному за вашу роботу та відданість своїй справі. Завдяки вам Камʼянське знають далеко за його межами, а прапор нашої держави майорить на міжнародних аренах. Бажаю вам нових звершень, а також миру та перемогу Україні, – наголосив мер.

Начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина зауважив, що професійне свято – День тренера, було започатковано в 2019 році, відповідно до Указу Президента України, а також розповів про спортивне життя у місті.

– В Кам’янському на постійній основі працюють 8 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де виховуються понад 2500 тисячі спортсменів та працюють більше 60 тренерів з олімпійських видів спорту та 40 – з неолімпійських. Крім того, зараз у стіні наших ДЮСШ приходять дуже багато дітей, які тільки починають свій спортивний шлях. Це як місцеві жителі, так і вимушено переселені особи – юнаки та дівчата, які переїхали до нас з окупованих територій, – сказав Анатолій Івашина, – На жаль, війна забирає найкращих, сьогодні ми маємо втрати серед нашого тренерського штату та спортсменів, зовсім молодих людей, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину. Проте ми віримо у перемогу і робимо все можливе, щоб підтримувати і розвивати спорт навіть у таких складних умовах.

Михайло Мішин, який займається плаванням в ДЮСШ №5, зазначив, що хороші відносини з тренером сприяють кращим результатам, адже взаємна повага та розуміння підвищують бажання досягати нових вершин.

– Я вважаю, що дуже важливо бути з тренером насамперед друзями. Це дозволяє досягти порозуміння та полегшує нашу спільну роботу. Кожного разу, коли ми здобуваємо “золото” на чемпіонатах, це не тільки мотивує нас, але й тренера. Він вкладає багато часу у нашу підготовку, і коли ми перемагаємо, це підтверджує цінність його праці і надихає продовжувати займатися разом з нами, – підкреслив хлопець.

Читайте також: