“Дніпро-1” офіційно виключено зі списку учасників УПЛ

Футбольна команда СК “Дніпро-1” офіційно виключена зі списку учасників української Прем’єр-ліги (УПЛ).

Як інформує офіційний сайт організації, рішення щодо виключення “Дніпра-1” зі списку учасників УПЛ було ухвалено під час Загальних зборів.

Питання вперше було підняте 16 липня – тоді приводом стала невизначеність, яка існувала стосовно майбутнього клубу та необхідність збереження цілісності змагань (згідно з регламентом, у чемпіонаті України мають брати участь 16 клубів).

Під час засідання УПЛ 16 липня організація звернулася до Української асоціації футболу (УАФ) з проханням відкликати атестат у “Дніпра-1”. Однак в УАФ відреагували на це звернення тим, що не мають підстави забрати атестат у дніпровського клубу, запропонувавши УПЛ самостійно розв’язати питання допуску команди до змагань. У підсумку представники клубів УПЛ ухвалили рішення задовольнити прохання та виключити “Дніпро-1” зі складу учасників змагань.

Заміну “Дніпру-1” має визначити Виконком УАФ. УПЛ надіслала два варіанти організації: надати місце в чемпіонаті “Минаю”, що фінішував на 15-му місці або ж провести перехідний турнір між чотирма командами (“Минаєм”, “Металістом 1925”, “Лівим Берегом” та “Епіцентром”).

Читайте також: