Український хокеїст Артур Чолач проведе перший професійний сезон у США за фарм-команду клубу НХЛ

Український хокеїст Артур Чолач приєднався до фармкоманди “Гендерсон Сілвер Найтс”, що належить клубу “Вегас Голден Найтс” у Національній хокейній лізі Північної Америки. Про це повідомляє офіційний сайт команди.

Наступний сезон 2024/25 стане для українця першим професійним за межами України. До цього захисник виступав за канадські “Беррі Колтс” у Хокейній лізі Онтаріо та “Су-Фоллс Стемпід” у Хокейній лізі США. Також українець представляв молодіжні ліги Північної Америки.

Чолач також виступатиме за фарм-клуб “Голден Найтс”, які обрали українця на драфті НХЛ 2021 року у шостому раунді під 190-м загальним номером.

У сезоні 2023/24 у складі “Стемпід” Чолач взяв участь у 54 матчах, набравши 15 очок (4 голи), і виступав у ролі капітана-асистента. Його команда пройшла регулярний чемпіонат своєї першості і вилетіла в першому раунді плейоф.

Новий сезон АХЛ 2024/25 для “Гендерсона” стартує 11 жовтня. “Сілвер Найтс” вже четвертий рік поспіль виступають на цьому рівні. У 2021 році команда посіла перше місце у Тихоокеанського дивізіоні та дісталася фіналу плейоф.

Читайте також: