Дніпрянка виграла Кубок Європи з дзюдо в Угорщині

15 та 16 липня в угорському місті Пакш проходить Кубок Європи з дзюдо у віковому дивізіоні U21. Це юніори та юніорки не старше 21 року. Вони змагаються як за медалі змагань так і за право боротися згодом на офіційному континентальному старті Чемпіонаті Європи.

У змаганнях беруть участь 360 спортсменів з 29 країн світу. У складі збірної України золоту нагороду виборола дніпрянка Аліса Віденєєва. Вона була найсильнішою у ваговій категорії до 70 кг.

На шляху до медалі 20-річна дзюдоїстка здобула перемоги над суперницями з Австрії, Франції, Польщі та в фіналі над представницею Швейцарії Ейпріл Фохоу. Відзначимо, що у вирішальній сутичці Віденєєва спочатку поступалася оцінкою «ваза-арі», але змогла переломити хід поєдинку та добилася перемоги.

Це перша медаль найвищого ґатунку в карʼєрі дніпрянки з міжнародних арен. В юніорському дивізіоні Аліса виступає з минулого року і поки що мала в своєму активі 4 бронзових медалі з Кубків Європи. Дівчина тренується в спортивному клубі «Тайфу Дзюдо» під керівництвом Катерини Харламової та Людмили Плієвої. Золото Аліси Віденєєвої стало єдиною нагородою збірної України на Кубку Європи U21 в Угорщині.

Читайте також: