У Парижі провели марш на честь загиблих українських спортсменів

13 липня Союз українців Франції (СУФ) за підтримки Світового Конґресу Українців організував у Парижі марш пам’яті вбитих українських спортсменів.

У марші в столиці Франції взяли участь понад 1000 людей. Крім українців, до участі долучилися французи, грузини, поляки, литовці, естонці, а також представники сирійської й іранської опозицій.

Учасники маршу одягли футболки з іменами 488 українських спортсменів, які були вбиті. Люди різних національностей об’єдналися, щоб нагадати про страждання України, яка третій рік веде війну проти агресора.

Міністр молоді та спорту Матвій Бідний під час виступу зазначив, що боксер Максим Галінічев, стрільці Іван Бідняк та Єгор Кігітов, дзюдоїст Станіслав Гуленков та важкоатлет Олександр Пелешенко мали б шанс взяти участь в Олімпійських іграх, якби їх не вбили російські загарбники.

“Вбиті Росією українські атлети мали усі шанси представити Україну у Парижі, проте їх вбила Росія. Тепер вбиті українські атлети стали частиною Небесної команди, яка назавжди разом з нами”, – сказав Бідний.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня до 11 серпня 2024 року. Україну на змаганнях будуть представляти 140 спортсменів та спортсменок.

Читайте також: