Олександр Сирота перейшов до ізраїльського “Маккабі Хайфа”

Ценртальний захисник київського “Динамо” Олександр Сирота перейшов до ізраїльського “Маккабі Хайфа” на правах оренди. Про це повідомляється на офіційному сайті киян.

Футболіст проведе в “Маккабі Хайфа” решту сезону 2024/25. По завершенню цього періоду ізраїльська команда матиме пріоритетне право на викуп його контракту. За даними Transfermarkt, трансферна вартість гравця оцінюється в 2 мільйони євро.

Олександр Сирота є вихованцем академії “Динамо”. За першу команду київського клубу провів 85 матчів у всіх турнірах. Виступав за “Динамо” у груповому раунді Ліги чемпіонів 2021/22, провівши п’ять повних матчів. Разом з клубом ставав чемпіоном УПЛ у 2021 році та двічі вигравав Кубок України у 2020 і 2021 роках.

З вересня 2021 року Олександр є футболістом національної збірної України, за яку провів два матчі, проте від літа 2022 року не викликався до команди.

У складі молодіжної збірної України він став півфіналістом Євро-2023, зігравши один матч. За підсумками цього турніру “синьо-жовті” вперше в історії кваліфікувалися на футбольні змагання літніх Олімпійських ігор.

Читайте також: