Стало відомо, де Україна зіграє “домашні” матчі у Лізі націй 2024/25

У вересні 2024 року стартує Ліга націй УЄФА. Українська асоціація футболу оголосила місця проведення “домашніх” матчів збірної України.

Після невдалого виступу на Євро-2024 у Німеччині, збірна України розпочне свої виступи у Лізі націй УЄФА. Українська команда змагатиметься у дивізіоні B1 проти Албанії, Чехії та Грузії.

Перший матч Ліги націй проти Албанії, який номінально буде “домашнім” для України, “синьо-жовті” зіграють 7 вересня в Празі, Чехія.

У другому турі збірна України зіграє 11 жовтня проти збірної Грузії в Познані, Польща. Матч третього туру також пройде у Польщі: 14 жовтня українська команда зустрінеться зі збірною Чехії у Вроцлаві.

У Празі останній раз збірна грала в жовтні 2023 року, коли приймала Північну Македонію у кваліфікації на Євро-2024 (2:0). Вперше з березня 2024 року Україна повернеться до Вроцлава після матчу проти Ісландії у фіналі кваліфікації на Євро-2024, де здобула перемогу з рахунком 2:1. А от на міському стадіоні у Познані Україна ще не влаштовувала свої домашні поєдинки.

На цьогорічному турнірі Україна знову намагатиметься прорватися до дивізіону А Ліги націй вже вдруге поспіль. Щоб забезпечити собі підвищення у класі, збірній потрібно зайняти перше місце у дивізіоні. Друге місце після шести турів дозволить змагатися у плей-оф.

Читайте також: