Українська стрибунка Марина Бех-Романчук виступить на етапі Діамантової ліги в Монако

Українська стрибунка Марина Бех-Романчук заявлена на дев’ятий етап Діамантової ліги-2024 з легкої атлетики. Для атлетки виступ у Лізі стане першим стартом в межах серії після травневого етапу в Досі.

Дев’ятий етап Діамантової ліги є останніми змаганнями перед Олімпійськими іграми. Він зосереджений на жіночому потрійному стрибку та відбудеться в Монако. У Лондоні також відбудуться змагання з жіночого стрибка у довжину перед Іграми-2024, проте Бех-Романчук не потрапила до складу на Паризькі ігри.

У Монако Марина буде змагатися з кубинкою Леяніс Перес Ернандес, яка вже має шанс на третю перемогу в цьому сезоні та очолює рейтинг Діамантової ліги.

Шанси на перемогу також мають Шаніка Рікеттс з Ямайки, що виграла три попередні етапи, і домініканка Тея Лафонд, яка займає місце у топ-5 світового рейтингу. Також суперницею українки стала ще одна кубинка Льядагміс Повея, яка розташовується в рейтингу одразу після Бех-Романчук (6 місце).

Марина Бех-Романчук єдина українська стрибунка, яка братиме участь у Діамантовій лізі в Монако. Змагання за її участю розпочнуться в п’ятницю, 12 липня, о 21:40 за київським часом.

Читайте також: