Від самих маленьких до справжніх чемпіонів: у Кам’янському змагалися акробати

16 червня відбулося справжнє спортивне свято: Відкритий чемпіонат ДЮСШ №4 зі спортивної акробатики. Вперше змагання проходили на футбольному полі ДЮФШ “Надія”.

Захід зібрав близько 50 спортсменів, віком від 4 до 17 років. Це маленькі початківці, які тільки навчаються та справжні майстри акробатики – учасники всеукраїнських змагань.

Самі маленькі показували акробатичні ази: перекидалися, виконували вправу “берізка”, тримали баланс та демонстрували свою гнучкість.

Старші спортсмени показували більш складні, динамічні вправи, “будували” вежі та піраміди. Демонстрували неабияку міць та силу.

За підсумками 2022-2023 навчального року, дипломами за активну участь та чудові спортивні результати були нагородженні старші вихованці відділення спортивної акробатики: Лєншин Ян, Остапенко Євангеліна, Полякова Моніка, Потапова Марія, Семенюк Анна, Неділько Дарʼя, Григорьєва Єлизавета, Киприч Вікторія, Валеєва Кіра, Рибалка Ксенія, Шпорхун Софія, Гвоздева Крістіна.

Результати виступів:

  • 1 місце – 15,
  • 2 місце – 11,
  • 3 місце – 7.

Всім учасникам заходу були видані посвідчення про присвоєння спортивних розрядів.

Вітали спортсменів почесні гості: начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, директор ДЮФШ “Надія” Юрій Мокієнко, головний суддя змагань Лариса Коновалова.

– Бажаю, щоб майстерність цих дітей тільки росла, – зазначив Е.Коряк. – Є відчуття, що з них виростуть справжні майстри України, бо акробатика дуже потужна у нашому місті. Ми нагородили і самих маленьких, і чемпіонів, які брали участь у чемпіонатах області, України, вручили посвідчення з присвоєнням розрядів. У них велике майбутнє. Незалежно від того, що у нас йде війна, ми тримаємо свій спортивний фронт. Дякуємо Збройним силам України за можливість проводити змагання, вони захищають нас. Пройде час, ми переможемо, і наші спортсмени зможуть їздити по всій країні та далеко за її межі. Ми постійно проводимо змагання, зустрічаємося зі спортсменами, плануємо змагання. На липень у нас заплановано багато спортивних заходів. Будемо і надалі їх проводити, і підтримувати наших спортсменів, щоб вони відчували, що у них є дитинство, є розвиток, перспектива.

Серед акробатів основна частина спортсменів – дівчата, та є майстри своєї справи і серед хлопців. Так, видовищний виступ продемонстрували Олександр та Михайло. Хлопці розповіли, що показали на заході свою першу композицію.

Від самих маленьких до справжніх чемпіонів: у Кам’янському змагалися акробати

– Ми хвилювалися, трошки помилилися, та будемо працювати далі, – сказав Сашко.

Він займається акробатикою вже 7 років, його колега – Мишко – 3 роки. Найбільше, кажуть, в цьому виді спорту їм подобається танцювати, стрибати та демонструвати композиції. Вони не раз брали участь в міських змаганнях та планують підкорювати й інші чемпіонати.

Самі маленькі акробати були дуже задоволені виступом і нагородами, і навіть не очікували на них. Е.Коряк відмітив, що саме перша грамота, перша медаль запам’ятовується на все життя, як і перший тренер.

 

Фотографії з події