Іспанія вирвалася уперед у першому таймі півфіналу Євро-2024 проти Франції (відео)

Сьогодні, 9 липня, в німецькому Мюнхені, на стадіоні “Альянц Арена” проходить півфінальний поєдинок чемпіонату Європи-2024, у якому змагаються Іспанія та Франція.

Іспанія добре проявила себе в попередніх іграх Євро-2024. Команда де ла Фуенте має п’ять матчів та п’ять перемог. Головне випробування в іспанців було у чвертьфіналі, коли вони грали із господарями турніру – німцями. Незважаючи на всі складнощі, Іспанія забила гол наприкінці додаткового часу і пройшла далі.

У Франції ситуація складніша. Команда практично не забиває і важко проходить суперників. У групі команда Дешама зіграла дві нічиїх, а у плей-офф їй вистачило автогола бельгійців та вдалої серії пенальті з португальцями. Отже, матч обіцяє бути цікавим та напруженим.

І французи показали клас вже на перших хвилинах півфіналу. На 8-й хвилині Мбаппе вдало прийняв м’яч, закинув у центр штрафного майданчика, а Коло Муані головою влучив у ворота Іспанії. 1:0.

Але іспанці доволі швидко зрівняли рахунок. На 21-й хвилині Мората перед штрафним залишив м’яч Ямалу, а той одразу поклав удар у ліву дев’ятку з рикошетом від стійки. Далі атаки Іспанії лише посилилися і вже на 25-й хвилині вони знову забили. Ямал через центр зіграв на Ольмо, той пасував праворуч на Наваса, але подачу блокували, після чого Ольмо на відскоку обіграв Чуамені, пробив у дальній кут, а Кунде зрізав у власні ворота.

Більше голів у першому таймі не було. 2:1, Іспанія попереду.

Склад команд

Іспанія: Сімон – Кукурелья, Лапорт, Фернандес, Навас – Руїс, Родрі – Вільямс, Ольмо, Ямал, – Мората.

Запасні: Рая, Реміро, Вівіан, Меріно, Хоселу, Торрес, Грімальдо Гарсія, Баена, Субіменді, Оярсабаль, Перес.

Франція: Меньян – Ернандес, Саліба, Упамекано, Кунде – Рабіо, Чуамені, Канте – Мбаппе, Коло Муані, Дембеле.

Запасні: Самба, Ареола, Павар, Менді, Камавінга, Грізманн, Жиру, Тюрам, Заїр-Емері, Фофана, Коман, Клосс, Конате, Баркола.

Читайте також: