Українські стрибуни у воду здобули срібну нагороду на чемпіонаті Європи

Українські стрибуни у воду відкрили лік медалям на чемпіонаті Європи серед юніорів у польському Жешуві, який стартував 8 липня.

Данило Аванесов, Кирилл Азаров, Каріна Глижіна та Дмитро Степанов стали срібними призерами у змішаних командних змаганнях.

За свій виступ українці набрали 341.40 бали. Чемпіонами Європи серед юніорів стали спортсмени з Німеччини (349.20), «бронза» — у представників Великої Британії (303.55).

Спортсмени розповіли, що після трагічних подій у Києві було нелегко налаштуватися на змагання, адже вони переживали за своїх рідних, друзів. Але, як би важко не було психологічно, здаватися ніхто не збирався.

«Ми пишаємося тим, що представляємо Україну на змаганнях і маємо можливість нагадати світу, що російська війна проти нашої країни ще триває. Щодня від російських бомб гинуть невинні мирні люди, у тому числі й діти. Світ має продовжувати підтримувати Україну», —  наголосили срібні призери юніорського чемпіонату Європи.

Змагання триватимуть до 14 липня. До складу збірної команди України увійшли 14 спортсменів.

  • Група В (14-15 років): Бочек Ксенія, Глижіна Каріна, Дядюк Єлизавета, Малєєв Валерій, Мєшкова Аліса, Степанов Дмитро, Шевченко Діана.
  • Група А (16-18 років): Аванесов Данило, Азаров Кирило, Барсуков Марко, Говтвян Яна, Есман Соф’я, Карнафель Діана, Мірза Максим.

Читайте також: