Український баскетболіст Іссуф Санон продовжить кар’єру в ризькому ВЕФі

Український баскетболіст Іссуф Санон підписав контракт з ризьким ВЕФ на наступний сезон, про що повідомила пресс-служба латвійського клубу.

24-річний захисник провів два останні сезони у складі “Прометея”, де здобув два титули чемпіона Латвійсько-естонської ліги та дійшов до півфіналу Єврокубка. Після розформування “Прометея” у зв’язку з повномасштабною війною в Україні, Санон став вільним агентом і мав можливість обирати нову команду.

ВЕФ, який здобув перемогу у латвійській першості, візьме участь у Лізі чемпіонів ФІБА в наступному сезоні. Ризький клуб одразу потрапить до групового етапу, минаючи кваліфікацію.

Для Санона, який повертається до Латвійсько-естонської ліги, ВЕФ стане третьою іноземною командою в його кар’єрі. Раніше він виступав за словенську “Олімпію” (2018-2019) та литовський “Шяуляй” (2022).

У Єврокубку Санон набирав у середньому 8.3 очка та 2 результативні передачі за “Прометей”. В об’єднаному чемпіонаті Латвії та Естонії його статистика була кращою: 8.7 очка, 2.4 підбирання та 3 асисти.

Читайте також: