Суперкомп’ютер спрогнозував можливість команд вийти у півфінал Євро-2024

Після завершення матчів 1/8 фіналу Євро-2024  та визначення всіх чвертьфінальних пар суперкомп’ютер Opta оновив свій прогноз щодо подальших подій турніру.

Збірні Нідерландів та Англії мають найбільші шанси на проходження до наступного етапу чемпіонату. Нідерланди гратимуть проти Туреччини і мають значну перевагу, згідно з даними штучного інтелекту. Ймовірність проходження команди Рональда Кумана до півфіналу становить 61,91%, тоді як у Туреччини – 38,09%.

Англійці також мають сприятливу сітку, оскільки їхнім суперником буде Швейцарія, яка вважається аутсайдером. Шанси команди Гарета Саутгейта на вихід до півфіналу оцінюються в 59,50%, тоді як у Швейцарії – 40,50%. Варто зазначити, що переможці цих пар зустрінуться в півфіналі турніру.

В іншій частині сітки всі команди мають майже рівні шанси на вихід до півфіналу. Франція є невеликим фаворитом у грі проти Португалії з ймовірністю перемоги 53,87% проти 46,13%. Іспанія та Німеччина мають практично рівні шанси на успіх у чвертьфіналі – 51,99% проти 48,01%.

Також змінилися фаворити на виграш Євро-2024. Раніше через простішу сітку англійці вважалися головними претендентами на чемпіонство, але тепер вони лише треті. Господарі турніру, збірна Німеччини, мають 20,01% на перемогу у фіналі, а Іспанія, яка зустрінеться з Німеччиною у чвертьфіналі, є другим фаворитом із шансом на перемогу 19,25%.

Читайте також: