Португалія в серії пенальті перемогла Словенію і вийшла до 1/4 фіналу Євро-2024

Збірна Португалії обіграла Словенію у матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024.

Підопічні Роберто Мартінеса володіли ініціативою у першому таймі, проте забити гол їм не вдалося. Після перерви Кріштіану Роналду та Ко також не змогли розпечатати ворота Яна Облака.

Зазначимо, що 39-річний Роналду декілька разів загрожував воротам словенців прямими ударами зі штрафних, проте забити перший гол на Євро-2024 зірковому форварду поки не судилося. У словенців гольовий момент втратив Беньямін Шешко, який пробив повз ворота з вигідної позиції. Як підсумок, нічия 0:0 у основний час.

Наприкінці першого екстра-тайму Кріштіану отримав чудову нагоду вивести Португалію вперед, але не реалізував пенальті. Удар форварда з 11-метрової позначки парирував Облак. На 115-й хвилині ще один супершанс втратив Шешко, який не зміг обіграти Діогу Кошту в ближньому бою.

Переможця зустрічі було визначено в серії пенальті – 3:0 на користь Португалії. Діогу Кошта відбив 3 з 3 ударів словенців (Йосип Ілічич, Юре Балковец, Беньямін Вербич) з позначки.

В 1/4 фіналу Португалія зіграє з Францією, яка мінімально обіграла Бельгію (1:0). Матч відбудеться 5 липня у Гамбурзі, початок – о 22:00.

Читайте також: