“Колос” підсилився трьома футболістками перед дебютом у ЛЧ

Ковалівський “Колос” підписав одразу трьох футболісток збірної України перед дебютом у Лізі чемпіонів. Інформацію про це оприлюднили на офіційному сайті клубу.

У літнє міжсезоння 2024 року клуб здійснив три трансфери, щоб підсилити склад перед дебютом у єврокубковому турнірі. До клубу з Ковалівки приєдналися дві гравчині збірної України: нападниця Вероніка Андрухів і голкіперка Дар’я Келюшик. Також до команди долучилась атакувальна півзахисниця Віолета Тян.

Вероніка Андрухів, 28-річна нападниця, перейшла до “Колосу” з команди чемпіонок України “Ворскла”, де виступала з 2013 року. У сезоні 2023/24 провела 11 матчів за “синьо-жовтих” і забила два голи.

Дар’я Келюшик, 20-річна голкіперка, грала за “Кривбас” з 2021 року. У минулому сезоні вона взяла участь у 27 матчах, включаючи вісім матчів за збірну України. У п’яти матчах за національну команду зберегла свої ворота “сухими”.

Віолета Тян, 21-річна атакувальна півзахисниця приєдналась до “Колосу”, також перейшовши з “Кривбасу”, де грала останні три сезони. У сезоні 23/24 провела загалом 26 матчів (24 з них в основі) – 20 у Вищій лізі (12 голів), 4 у Кубку (3 мʼячі) та 2 у Лізі чемпіонів.

У сезоні 2023/24 жіноча команда “Колосу” посіла друге місце у чемпіонаті України і вийшла до Ліги чемпіонів. Срібні призерки чемпіонату стартуватимуть у першому раунді Шляху ліг.

Читайте також: