На Дніпропетровщині провели Олімпійський день

На днях в одному з обласних закладів освіти пройшов Олімпійський день здоров’я у рамках XII літньої хіміко-біологічної школи.

Про це повідомили в Дніпропетровській обласній раді.

Зазначачається, що такі навчально-тренувальні збори на базі закладу відбуваються кожного літа, починаючи з 2011 року. Хіміко-біологічна школа готує учнів до науково-дослідницької діяльності. Та в один з днів роботи було вирішено приділити увагу фізичному та емоційному здоров’ю дітей.

Провідні спортсмени області та фахівці обласного центру громадського здоров’я провели лекцію про здорове харчування та важливість фізичної активності.

Начальниця управління з питань культури та спорту виконавчого апарату обласної ради Лілія Гиренко зазначила, що проводити подібні заходи під час воєнного стану особливо важливо:

“Зараз майже усі ми знаходимося у постійному стресі. І якщо дорослі здатні впоратися з цим самотужки, то дітям треба допомогти. Тому просто необхідно навчити їх розкрити свої емоції через розмови, ігри та рух”, – зазначила Гиренко.

Діти взяли участь у руханці разом з призеркою Олімпійських ігор 1996 року, заслуженим майстром спорту України та депутатом Дніпропетровської обласної ради, Діною Міфтахутдіновою. Спробували свої сили у змаганнях на витривалість з пресу, планки та віджимань.

Своїми враженнями від Олімпійського дня поділилася учениця медичного ліцею Єлизавета Чопорова. Вона зазначила, що задоволена знайомством з олімпійською призеркою, і зрозуміла, що всього можна досягти, треба лише докласти зусиль.

Усіх переможців заходу нагородили цінними подарунками.