WBO зобов’язала Наваррете провести реванш із Вальдесом

Всесвітня боксерська організація (WBO) зобов’язала мексиканця Еммануеля Наваррете провести бій-реванш із співвітчизником Оскаром Вальдесом.

Поєдинок покликаний закріпити повноцінний титул чемпіона WBO у другій напівлегкій вазі, яким володіє Еммануель, та скасувати пояс тимчасового чемпіона у тій же категорії, яким з недавніх пір володіє Оскар.

Сторони мають 20 днів, щоб узгодити умови, дату і місце поєдинку. Інакше буде оголошено конкурсні торги, гонорарна ставка стартує з суми 150 тисяч доларів.

У серпні 2023 року Наваррете переміг Вальдеса за очками та захистив титул чемпіона WBO у другій напівлегкій вазі. Згодом, у листопаді того ж року, боксер із Мексики завершив внічию поєдинок із бразильцем Робсоном Консейсао та зберіг за собою цей титул.

Надалі Еммануель піднявся у легку вагу (зі 130 до 135 фунтів), щоб провести бій з Денисом Берінчиком за вакантний пояс чемпіона WBO у відповідній категорії. У результаті українець здобув перемогу над мексиканським колегою роздільним рішенням суддів та завоював довгоочікуваний титул. Еммануель, відповідно, втратив можливість стати чемпіоном світу у чотирьох різних вагових категоріях.

Якби Наваррете переміг Дениса і вирішив зберегти здобутий пояс у легкій вазі, титул тимчасового чемпіона WBO, що належить Вальдесу, у другому напівлегкому автоматично став би повноцінним. Оскар завоював цей статус наприкінці березня, перемігши технічним нокаутом австралійця Ліама Вілсона.

Читайте також: