Німецький “Баєр” підписав капітана “Жирони” Гарсію

Капітан іспанської “Жирони” та півзахисник Алеїш Гарсія офіційно перейшов до німецького “Баєра”. Про підписання іспанця повідомили на сайті клубу.

Гарсія відіграв ключову роль у історичному сезоні “бронзових” каталонців у 2023/24 році. В іспанській Ла Лізі хавбек провів 37 матчів та відзначився дев’ятьма результативними діями, сприяючи дебютній кваліфікації “Жирони” до Ліги чемпіонів.

За даними Transfermarkt, угода обійшлася “Баєру” у 18 мільйонів євро, що робить її 11-м найдорожчим трансфером в історії Леверкузена. Контракт підписано до 2029 року.

26-річний півзахисник Алеїш Гарсія, капітан “Жирони”, став першим гравцем, який цього літа покинув каталонський клуб на правах повноцінного трансферу.

Гарсія покинув “Жирону” після трьох сезонів у команді. У 2022 році іспанець допоміг клубу повернутися до високого іспанського дивізіону, вигравши з командою перехідні матчі плей-оф.

Крім Гарсії, “Жирону” також покинули два гравці, які перебували в команді на правах оренди: захисник Ян Коуту повертається до “Манчестер Сіті”, а вінгер Савіньйо – до французького “Труа”.

Невизначеним залишається майбутнє в “Жироні” двох українців: нападника Артема Довбика та півзахисника Віктора Циганкова. За інформацією ЗМІ, Довбик вже узгодив трансфер до “Атлетіко”, а Циганков не виключив свого відходу вже цього літа.

Алеїш приєднався до “Жирони” вперше у сезонах 2017-2019, коли він грав у Ла Лізі на правах оренди з “Манчестер Сіті”. Загалом за п’ять сезонів у “Жироні” Гарсія провів 172 матчі, забив 8 голів та віддав 21 результативну передачу.

Читайте також: