WBA зобов’язала Іноуе захистити всі свої чотири титули в бою з Ахмадалієвим

Світова боксерська асоціація (WBA) зобов’язала абсолютного чемпіона світу у другій найлегшій вазі Наою Іноуе (27-0, 24 КО) провести захист своїх титулів проти Муроджона Ахмадалієва (12-1, 9 КО).

29-річний узбек понад три роки володів титулами WBA та IBF у зазначеній категорії, але у серпні 2023-го програв їх філіппінцю Марлону Тапалесу.

Іноуе та Ахмадалієв мають 30 днів, щоб узгодити умови майбутнього бою. Сам поєдинок має відбутися до 25 вересня цього року.

Нагадаємо, 31-річний японський боксер попередній захист своїх чотирьох титулів провів на початку травня проти мексиканця Луїса Нері, претендента на титул за версією WBC. Наоя здобув дострокову перемогу у шостому раунді та залишився непереможеним на професійному рингу.

Завдяки тому успіху японець очолив світовий рейтинг незалежно від вагової категорії (P4P) за версією журналу The Ring, проте ненадовго – вже через десять днів його посунув з п’єдесталу українець Олександр Усик, який став абсолютним чемпіоном у хевівейті.

Перед цим, у грудні минулого року, Іноуе побив вищезгаданого Тапалеса, додавши до своїх титулів WBC та WBO у другій найлегшій вазі пояса IBF та WBA. Таким чином, Наоя увійшов до історії, за рік ставши абсолютним чемпіоном світу у двох вагових категоріях.

Читайте також: