Екс-футболістка збірної України Ія Андрущак вперше стане тренеркою професійної чоловічої команди

Колишня футболістка збірної України Ія Андрущак у наступному сезоні очолить юнацьку “Ворсклу-2” у Другій лізі. Про це виданню “Український футбол” повідомив віцепрезидент клубу Олег Лисак.

У листопаді минулого року колишня футболістка збірної України увійшла в історію, ставши першою жінкою, яка очолила чоловічу футбольну команду в Україні. Її призначили головним тренером юнацького складу “Ворскли”.

Під керівництвом Андрущак команда юнаків “Ворскли”  здобула 9 перемог, 3 матчі звела внічию і зазнала п’яти поразок. А також “Ворскла” завершила чемпіонат у своїй віковій категорії на дев’ятому місці.

Починаючи з наступного сезону, “Ворскла-2” буде виступати у Другій лізі суто з юнацьким складом. До заявки увійдуть гравці, народжені у 2004 році та молодші, з якими Андрущак працювала в команді U19.

Ія Андрущак виступала за такі команди, як “Легенда”, “Кубаночка”, “Зірка-2005”, “Житлобуд-1” і “Ворскла”. Протягом своєї кар’єри вона зіграла 58 матчів за національну збірну, 5 разів стала чемпіонкою України і 10 разів виграла Кубок України.

Читайте також: