Збірна України з пляжного футболу провела перше тренування в сезоні

Збірна України з пляжного футболу провела перше тренування у сезоні.

Головний тренер команди Микола Костенко повідомив, що збірна планує виїзд до Молдови. Також цього року “синьо-жовті” зіграють у відборі Ліги В Євроліги та кваліфікації ЧС-2025.

“Команда працює в режимі дворазових тренувань на тиждень. Ми так вирішили, тому що всі хлопці одночасно тренуються у своїх командах, адже сезон уже розпочався. У занятті у вівторок взяли участь 13 гравців, але ми розраховуємо на 15-16 виконавців.

Наприкінці червня ми запланували виїзд до Молдови для проведення кількох контрольних матчів. Спаринг-партнером розглядається збірна цієї країни. Стовідсоткової впевненості, що це станеться, я не маю, але дуже хочемо сподіватися на позитивне вирішення всіх проблем.

Щодо офіційних змагань, то передусім ми плануємо зіграти у відборі Ліги В Євроліги. Боротимемося за перепустку до Ліги А, а сам турнір проходитиме з 17 по 21 липня у грузинському Батумі. По-друге, з 4 по 13 жовтня візьмемо участь у європейській кваліфікації чемпіонату світу 2025 року, який буде проведено на Сейшельських островах”.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України бойкотувала участь на чемпіонаті світу-2024 з пляжного футболу через участь у турнірі команди з білорусі. Звернення АПФУ та УАФ про недопуск білорусі на турнір не дали результату. Крім того, білорусь зіграла під національними символами.

В останній редакції рейтингу серед національних команд із пляжного футболу чоловіча збірна України піднялася на один рядок. “Синьо-жовті” обійшли Уругвай і посідають 19-те місце в світі.

Читайте також: