Відзначився у матчі проти Ірландії: Роналду встановив новий світовий рекорд

11 червня збірна Португалії розгромила збірну Ірландії з рахунком 3:0. У цьому матчі зірковий форвард “Аль-Насра” Кріштіану Роналду встановив новий світовий рекорд.

Ця товариська гра стала для нього 1226-ю на топ-рівні. І тепер за цим показником він став першим, обійшовши колишнього воротаря збірної Бразилії Рожеріо Сені.

Роналду забив у ворота ірландців два голи: на 50-й та 60-й хвилинах, що допомогло перемогти суперника з великим відривом.

Усього Роналду провів 698 матчів у національних чемпіонатах, 101 — у кубках та Суперкубках, 220 — у міжнародних клубних турнірах та 207 — за збірну Португалії.

Два тижні тому він встановив ще один рекорд. “Аль-Наср” здолав вже ексчемпіона країни “Аль-Іттіхад” з рахунком 4:2. І знову ж таки два голи були на рахунку Роналду, які стали для нього 34 та 35-ми у цьому сезоні саудівської ліги, що стало  рекордом за всі чемпіонати цієї країни. Раніше встановити рекорд вдалося тільки Абдерразаку Хамдаллі у сезоні-2018/19 (34 голи).

Та не голами єдиними. Ще на рахунку португальця 65-й хет-трик. Це більше, ніж у Мессі (57 хет-триків).

Наразі лише 5 футболістів забили більше 30 хет-триків. Похвалитися можуть ще Луїс Суарес (30), Левандовски (31) і ще один гравець з Азії (35).

Читайте також: