Костюк та Снігур зійдуться в першому колі трав’яного сезону туру WTA в Ноттінгемі

Жіночий тенісний сезон на траві розпочнеться у понеділок, 10 червня, з двох турнірів WTA 250 – у Ноттінгемі, Велика Британія, та Гертогенбосі, Нідерланди.

У Ноттінгемі свою підготовку до Вімблдону розпочнуть дві українські тенісистки: Дарія Снігур та Марта Костюк. Варто відзначити, що з нового змагального тижня Марта Костюк випередить Еліну Світоліну в боротьбі за звання першої ракетки України.

Обидві тенісистки розпочнуть участь у Rothesay Open-2024 з першого кола, де вони зустрінуться між собою. Марта Костюк виступатиме під другим номером посіву, тоді як Дар’я Снігур, що займає 123-е місце у світовому рейтингу, не увійшла до числа посіяних гравців.

До цього моменту Костюк та Снігур зіграли один раз. У лютому 2020 року Марта перемогла на українському “дербі” під час хардових змагань ITF W60 у Каїрі з рахунком 7:5, 7:6.

Переможниця матчу між Снігур та Костюк може зустрітися у другому колі з Еммою Радукану, чемпіонкою US Open-2021. Наразі британська гравчиня, яка не потрапляє до топ-200 світового рейтингу, зіграє у першому раунді проти однієї з кваліфіканток.

Марта Костюк займає друге місце у посіві Rothesay Open, поступаючись лише дев’ятій ракетці світу Онс Жабер. У 2023 році представниці України та Тунісу обмінялися перемогами у їхніх особистих поєдинках — 1:1.

Досвід виступів на кортах Ноттінгему має Дар’я Снігур, яка двічі виступала тут у 2022-2023 роках та минулого сезону досягла 1/8 фіналу після проходження кваліфікації.

Перед Вімблдоном-2024 Костюк безпосередньо заявилася до основної сітки одиночних змагань і має потрапити до топ-20 посіву.

Снігур розпочне участь у трав’яному мейджорі з кваліфікації та спробує вперше в кар’єрі пройти до основної сітки Вімблдону.

Читайте також: