Жозе Моурінью став новим головним тренером турецького “Фенербахче”

Турецький “Фенербахче” офіційно оголосив про призначення португальського тренера Жозе Моурінью на пост головного тренера команди. Цю інформацію клуб оприлюднив на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі X.

Останнім клубом, яким керував Моурінью, була італійська “Рома”. Він прийняв посаду в липні 2021 року, а покинув її в січні 2024 року, не тренуючи жодної команди до кінця сезону.

Це перший раз у своїй кар’єрі, коли португальський наставник переходить до клубу, який не входить до топ-5 футбольних ліг. 61-річний Моурінью прийме місце тренера в “Фенербахче”, замінивши Ісмаїла Картала, який очолював команду протягом останніх двох сезонів.

“Привіт фанатам “Фенербахче”. Побачимось завтра в Кадекої. Давайте розпочнемо нашу подорож разом”, – сказав Жозе Моурінью.

У турецькій суперлізі клуб посів 2 місце з 99 очками. Незважаючи на те, що команда програла лише одну гру та шість разів зіграла внічию в сезоні 2023/24, “Галатасарай”, маючи дві поразки та три нічиї, набрав 102 очки і здобув “золото” чемпіонату Туреччини.

З “Фенербахче” Моурінью уклав контракт на два сезони — до літа 2026 року. Екс-тренер “Челсі”, “Реала” і “Манчестер Юнайтед” став єдиним наставником, який тричі тріумфував у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференції Європи.

Читайте також: