Українські стрибунки у висоту Магучіх та Геращенко розпочали літній сезон з медалей на Діамантовій лізі

Ярослава Магучіх здобула свою першу перемогу в літньому сезоні 2024 року на етапі Діамантової ліги у Стокгольмі. Ірина Геращенко завершила турнір з бронзовою нагородою.

У цьому сезоні серії стрибків у висоту одразу виступили три українки. Юлія Левченко та Ірина Геращенко провели свій другий етап року. Геращенко вже виборола “срібло” на травневих змаганнях у Досі.

Як минула Діамантова ліга

Юлія Левченко першою завершила змагання серед учасниць. Українка змогла подолати висоту 1.82 метра вже з першої спроби, але не змогла перебороти наступний рубіж на 1.86 м.

Цього сезону Левченко ще не змогла подолати висоту 1.86 метра на міжнародних стартах. Найкращим результатом сезону для Юлії залишається висота 1.92 метра, яку вона показала на національній першості України в приміщенні.

Ярослава Магучіх пропустила перші дві висоти, у той час як Ірина Геращенко без помилок подолала три перші рубежі. Лише дві спортсменки, Магучіх і німка Імке Оннен, змогли подолати висоту 1.94 метра з першої спроби. Геращенко та Оліслагерс змушені були зробити два спроби, щоб подолати цю висоту, але Паттерсон залишилася нездоланною на цій висоті.

Магучіх опинилася на межі виліту на висоті 1.97 метра, яку змогла подолати лише за останню спробу. Оннен та Геращенко зупинилися на цій висоті, що гарантувало Ярославі щонайменше “срібло” на цьому етапі.

На висоті 2 метри Магучіх залишилася один на один з Оліслагерс, яка пропустила висоту 1.97 метра. Австралійка змушена була подолати планку, щоб залишитися в боротьбі за призові місця, але, на жаль, вона допустила три помилки на цій висоті. Таким чином, “бронзу” здобула Геращенко, а Магучіх опинилася поза конкуренцією в боротьбі за перше місце. Чинна чемпіонка Європи додала вдалу спробу на висоті у 2 метри.

Діамантова ліга. Стокгольм. Стрибки у висоту — жінки

  1. Ярослава Магучіх (Україна) 2.00 м
  2. Імке Оннен (Німеччина) 1.94 м
  3. Ірина Геращенко (Україна) 1.94 м

Читайте також: