Судаков: “Не дивуйтеся, якщо Україна успішно виступить на Євро”

Один з лідерів збірної України Георгій Судаков припускає, що національна команда зможе зробити сюрприз на чемпіонаті Європи-2024.

“Я дуже пишаюся можливістю представляти свою країну на цих двох змаганнях [Євро та Олімпіаді]. Сподіваюся, я виступлю на обох. У зв’язку з Євро тиск на гравців вже зростає, але я відчуваю себе впевнено і сподіваюся, що ми покажемо хороший футбол.

Не дивуйтеся, якщо Україна досягне успіху на Євро. Ми досягли високого рівня, коли нас поважають у всьому світі. Наші результати в Німеччині можуть бути будь-якими. Я не можу окреслити межу того, куди ми можемо дійти. Потенційно ми можемо зайти дуже далеко у змаганні, і я до цього готовий”.

Раніше 21-річний півзахисник говорив, що очікує на Євро-2024 високого рівня гри і від себе, і своєї збірної. Георгій зізнався, що “хоче і мріє” зіграти на Олімпіаді-2024.

Судаков у всіх турнірах сезону 2023/24 зіграв за “Шахтар” 34 матчі, забив 10 голів та виконав шість результативних передач. У складі збірної України у відбірному циклі ЧЄ-2024 Георгій став одним із ключових виконавців: у кожному матчі грав з перших хвилин, і лише у трьох випадках із десяти був замінений. Сумарно на його рахунку – один гол і три асисти у 14 поєдинках за національну команду.

Влітку 2023-го Судаков у складі молодіжної збірної України успішно виступив на чемпіонаті Європи U-21, дійшовши до півфіналу та здобувши історичне для України право взяти участь у футбольному турнірі ОІ-2024. Георгій на тому форумі забив три голи у п’яти матчах, зокрема – відзначився дублем у ворота однолітків із Франції у поєдинку 1/4 фіналу.

29 травня лідер “Шахтаря” разом з іншими футболістами вирушив до Нюрнберга на тренувальний збір перед чемпіонатом Європи-2024. Українська делегація сьогодні прибула до Німеччини, заселившись у готель у місті Герцогенаурах, розташованому за 25 кілометрів від Нюрнберга. Саме тут команда проведе найближчі шість днів.

У рамках свого тренувального збору команда Сергія Реброва зіграє три товариські матчі: 3 червня з Німеччиною (у Нюрнберзі), 7 червня з Польщею (у Варшаві) та 11-го числа – з Молдовою у Кишиневі.

12 червня збірна України перебереться з Нюрнберга до Вісбадена – свого базового міста під час континентальної першості. Вісбаден – столиця федеральної землі Гессен на заході Німеччини, розташована поряд з Майнцом і Дармштадтом, неподалік Франкфурта.

На груповому етапі ЧЄ-2024 “синьо-жовті” послідовно зіграють із збірними Румунії (17 червня), Словаччини (21 червня) та Бельгії (26 червня). Матчі пройдуть, відповідно, у Мюнхені, Дюссельдорфі та Штутгарті. Континентальна першість завершиться 14 липня.

Читайте також: