Українські легкоатлетки стартують на сьомому етапі “Діамантової ліги”

У неділю, 2 червня, у Стокгольмі стартує сьомий етап престижної комерційної серії “Діамантова ліга”. Україну представлять 5 легкоатлеток.

У дисципліні стрибків у висоту виступить дворазова переможниця “Діамантової ліги” Ярослава Магучіх, срібна призерка  ДЛ в Досі Ірина Геращенко та Юлія Левченко, яка вдруге цього сезону братиме участь у діамантових змаганнях.

У потрійному стрибку літній сезон відкриє призерка чемпіонату світу-2023 Марина Бех-Романчук. Змагання в Стокгольмі для неї стануть першими в цьому році.

У бігу на 400 метрів з бар’єрами стартуватиме Анна Рижикова. Цього сезону вона здобула бронзову нагороду “Діамантової ліги” у Марокко, а сьогодні, 30 травня, змагається в Осло.

Діамантова ліга 2024 є п’ятнадцятим сезоном найбільш рейтингової всесвітньої серії легкоатлетичних змагань просто неба, що з 2010 організовується Світовою легкою атлетикою. Програма сезону-2024 включає 14 відбіркових до фіналу етапів. Фінал Діамантової ліги 2024 року буде проведений в Брюсселі. За регламентом атлети змагатимуться у 32 дисциплінах (по 16 для чоловіків та жінок) протягом 14 відбіркових етапів серії.

Читайте також: