Кам’янські триатлети змагалися на заході України

З 6 по 8 червня в селищі Бояни Чернівецкої області відбувся перший з початку війни чемпіонат України з триатлону на суперспринтерській дистанції серед молоді, юніорів та юнаків. У змаганнях взяли участь спортсмени з різних областей.

У складі збірної Дніпропетровської області були четверо кам’янчан, серед яких троє – вихованці ДЮСШ №5: Крістіна Бєлоусова, Гліб Плохоцький та Валентин Тихенко, тренерів Дмитра і Інни Краєвських та Андрія Сидорченко.

Відкрив змагання з триатлону плавальний етап. Оскільки наші плавці більш звикли до басейну, то пливти по відкритій воді було не так-то просто: не було звичних доріжок, які задають напрямок руху, тому можна було легко накрутити пару десятків зайвих метрів. Та не дивлячиь на всі труднощі, кам’янчани завершили плавальний етап в числі лідерів. А Крістіна Бєлоусова взагалі залишила за спиною суперниць всіх категорій.

Також наші спортсмени спробували свої сили у велосипедній гонці, пройшовши цей іспит гідно, без неприємних несподіванок. Бо саме в цьому виді змагань було найбільше падінь та травм.

У біговому етапі Крістіна Бєлоусова посіла в категорії юніорок четверте місце, Васіліса Горєлова – п’яте. Хлопці Гліб Плохоцький та Валентин Тихенко змагаючись в категорії юнаків зі спортсменами до 4 років старшими за них посіли відповідно 22 та 31 місце, показавши, як для першого старту дуже гарний час. Адже ці змагання зібрали всіх найсильніших триатлетів України бо за підсумками формуватиметься команда, яка представлятиме збірну України на Кубкі Європи, який пройде 17-18 червня в Румунії.

Другого дня спортсмени боролися в форматі естафети-мікс, коли команда з чотирьох спортсменів один за одним долають етапи триатлону, передаючи естафету колегам по команді. В цьому виді програми наша Крістіна Бєлоусова в складі збірної Дніпропетровщини посіла п’яте місце

Таким чином, спортсмени отримали неоціненний досвід та принесли залікові бали у скарбничку області та міста.

Тепер на наших спортсменів чекають змагання чемпіонату України з акватлону (плавання та біг), які пройдуть з 21 по 23 червня у Черкасах.

Кам'янські триатлети змагалися на заході України