Артем Довбик повторив бомбардирський рекорд Андрія Шевченка в іноземних чемпіонатах

Український нападник Артем Довбик повторив національний рекорд та гольове досягнення Андрія Шевченка за кількістю голів в сезоні у іноземному чемпіонаті. Це сталося в останньому турі іспанської Прімери у матчі проти “Гранади”, де форвард забив хет-трик.

Три голи у ворота “Гранади” довели загальну кількість м’ячів Довбика до 24-х, що дорівнює найкращим показникам Андрія Шевченка в його найуспішніших сезонах. Володар “Золотого м’яча” досягав такого результату тричі у чемпіонаті Італії за “Мілан” у сезонах 1999/00, 2000/01 та 2003/04.

Крім того, Довбик повторив свою найкращу результативність в кар’єрі, яку встановив у сезоні УПЛ 2022/23 у складі “Дніпра-1”.

ТОП-5 найрезультативніших українців у топчемпіонатах

  1. Андрій Шевченко (Серія А, АПЛ) — 136 голів
  2. Андрій Воронін (Бундесліга, АПЛ) — 53
  3. Руслан Маліновський (Серія А, Ліга 1) — 28
  4. Артем Довбик (Ла Ліга) — 24
  5. Олександр Заваров (Серія А, Ліга 1) — 17

У своєму дебютному сезоні за “Жирону” Довбик змагається за звання найкращого бомбардира чемпіонату Іспанії. Завдяки хет-трику він знову очолив гонку бомбардирів Ла Ліги, випередивши Александера Серлота з “Вільярреалу” на один гол.

Ла Ліга 2023/24: топ-5 бомбардирів

  1. Артем Довбик (“Жирона”) — 24 голи
  2. Александер Серлот (“Вільярреал”) — 23
  3. Джуд Беллінгем (“Реал”) — 19
  4. Роберт Левандовські (“Барселона”) — 18
  5. Анте Будімір (“Осасуна”) — 16

Нагадаємо, “Жирона” вперше в історії клубу забезпечила собі місце в Лізі чемпіонів і готується до свого дебюту в турнірі, за умови, що власники клубу з холдингу City Football Group виконають вимоги УЄФА щодо уникнення конфлікту інтересів.

Читайте також: