Свято швидкості та витривалості: у Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

18 травня на лівобережній набережній відбулося справжнє спортивне свято – традиційний легкоатлетичний пробіг, присвячений Збройним Силам України.

Захід було проведено за підтримки міського голови Андрія Білоусова. Організаторами виступили управління молоді та спорту Кам’янського та комунальний заклад “Спорт для всіх “.

Легкоатлетичний пробіг проводиться у нашому місті всьоме. На цей раз захід зібрав близько 500 учасників, віком від 6 до 65 років. Це, як професійні спортсмени, так і любителі бігу та здорового способу життя.

Серед учасників був один з найстарших та найдосвідченіших спортсменів, багаторазовий призер чемпіонатів світу, Європи та України з легкоатлетичного кросу серед дорослих чоловіків, 65-річний Василь Карпович. Атлет не пропускає жодного подібного заходу та каже, що біг – сенс його життя.

– Бігаю вже більше 50 років і буду продовжувати й надалі, – наголосив В.Карпович. – Підтримую в місті біговий рух, є постійним учасником легкоатлетичних пробігів. Це мій спосіб життя. До того ж зараз готуюся до чемпіонату світу, який відбудеться в серпні в Швеції. Дуже хочеться своїм прикладом надихнути нашу молодь займатися спортом. Вірю, переможемо й у бігу, й у війні.

Потужно представили свій навчальний заклад учні Ліцею імені Анатолія Лигуна. Дівчата Катерина, Анастасія та Софія розповіли, що серед їх команди, є як досвідчені бігуни, як наприклад Софія, за плечима якої напівмарафон та Київський марафон, так і просто любителі здорового способу життя.

– Сподіваємося, що добре виступимо і покажемо наш навчальний заклад, наш слоган: “Перший – перші!”.

На захід завітали й почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор комунального закладу “Спорт для всіх” Наталія Соломоненко, голова ГО “Федерація легкої атлетики міста Кам’янське” Віктор Андросович, директор ДЮСШ №1 Микита Івашина, директор ДЮСШ№3 Микола Маймур, директор ДЮФШ “Надія” Едуард Коряк, директор центру “Незламні” Юрій Коновалов, директор ДЮСШ№4 Олександр Кірпа, директор центру “Я-Маріуполь” Юрій Тахтар та директор СК “Прометей” Андрій Дроговоз.

– Шановні спортсмени, тренери та усі, хто небайдужий до свого здоров’я та здорового способу життя, вітаю вас на цьому чудовому святі, – сказав А.Івашина. – Наш легкоатлетичний пробіг присвячений Збройним Силам України, завдяки їм ми можемо проводити не тільки ці змагання, а взагалі жити, тренуватися та навчатися в нашій вільній Україні. Дуже приємно, що в цей нелегкий час наша молодь залишається вірною фізичній культурі та спорту. За дорученням міського голови Андрія Білоусова бажаю вам здобути перемоги, а також отримати насолоду від спорту, спілкування та прекрасних краєвидів нашого міста.

Учасники забігу були поділені на вікові категорії серед жінок та чоловіків: діти до 14 років, 14-18 років, 18-45 років, 45-60 та 60+ років. Спочатку бігли учасники професійного забігу, це учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, відділень легкої атлетики, триатлону, плавання, веслування, всі ті, хто постійно займається бігом. Потім свої сили випробовували учасники загального забігу – любителі здорового та активного способу життя. Загальна дистанція пробігу склала 2 кілометри, як для професіоналів, так і аматорів.

За результатами було визначено 22-х переможців та призерів пробігу. Усі атлети отримали медалі, кубки, грамоти, а також спортивні подарунки, які допоможуть підтримувати себе в формі та займатися спортом на свіжому повітрі.

Усі переможці та призери

  • Жінки до 14 років

1 місце – Софія Лапіна

2 місце –  Дар’я Радіонова

3 місце – Ірина Прядко

  • Чоловіки до 14 років

1 місце – Гліб Плахоцький

2 місце –  Олексій Іванов

3 місце – Григорій Стаднійчук

  • Жінки до 18 років

1 місце – Софія Терещенко

2 місце – Марія Мокіна

  • Чоловіки до 18 років

1 місце – Іван Андрюшкевич

2 місце – Тимофій Жук

3 місце – Кирило Москальчук

  • Жінки 18-45 років

1 місце – Крістіна Білоусова

2 місце – Тетяна Ісенко

3 місце – Оксана Головко

  • Чоловіки 18-45 років

1 місце – Володимир Хуторнюк

2 місце – Микита Олійник

3 місце – Данило Демченко

Також за активну участь був нагороджений Артем Рубан

  • Жінки 45-60 років

1 місце – Фоміна Світлана

Чоловіки 45-60 років

1 місце – Едуард Усенко

  • Жінки 60+

1 місце – Наталья Ююкіна

2 місце – Ольга Швидь

  • Чоловіки 60+

1 місце – Василь Карпович

Читайте також: