Гравці “Руху” – серед претендентів на престижну нагороду Golden Boy 2024

Двоє гравців львівського футбольного клубу “Рух” стали номінантами на нагороду Golden Boy 2024 – найкращих молодих талантів.

Так, до списку потрапили півзахисник Євгеній Пастух (на фото) та захисник Богдан Слюбик. Вони стали єдиними українцями серед 100 номінантів. Рейтинг сформували на основі результатів гравців у період з 3 жовтня 2023 року до 28 квітня 2024 року.

Згідно оновленого рейтингу Слюбик посідає 67-ме місце, у цьому сезоні він зіграв у 27 поєдинках (2424 хвилини), де відзначився 4 голами. Пастух – на 82-му місці, він провів 25 матчів (1764 хвилини), забив 4 голи та віддав 2 асисти.

На 1-му місці зараз перебуває вінгер “Барселони” Ламін Ямал, за ним розташувалися центральні півзахисники Воррен Заїр-Емері з “ПСЖ” та Жоау Невеш з “Бенфіки”.

Як зазначив засновник українського клубу Григорій Козловський, “Рух” – не просто наймолодша команда світу, але й команда, яка демонструє хороші результати. Нещодавно вихованці “Руху” стали наймолодшою командою світу за даними Міжнародного центру спортивних досліджень (CIES), а також бронзовим призером УЄФА Grassroots Awards, як найкращий професійний клуб 2023/24. У цьому сезоні “жовто-чорні” борються за вихід до єврокубків.

Читайте також: