Майк Тайсон назвав фаворита бою Усик – Ф’юрі

Легендарний колишній абсолютний чемпіон світу Майк Тайсон вважає, що володар поясу WBC Тайсон Ф’юрі в найближчу суботу в поєдинку за безперечний титул чемпіона світу в надважкій вазі здолає чемпіона світу WBO/WBA/IBF/IBO у надважкій вазі Олександра Усика.

“Я з нетерпінням чекаю цього бою [Ф’юрі проти Усика]. Це буде цікавий бій. Я вибираю Тайсона Ф’юрі, тому що думаю, що він просто здолає його. Я думаю, що він найкращий боєць у світі, особливо в суперважкій вазі. Великі бійці програють, великі бійці виглядають погано, але це не заважає їм бути великими бійцями.

Нам не слід зосереджувати свою увагу на тому, що Ф’юрі зробив проти Нганну. Ви повинні розуміти, що він, як і раніше, чемпіон. Він зробив ту ніч великою. Він дав Френсісу Нганну можливість, і це було просто для нього погана ніч в офісі. Але, нагадаю, що вони трапляються у всіх нас”.

Об’єднавчий бій між Усиком та Ф’юрі відбудеться 18 травня. Відомий також список інших боїв, що пройдуть у рамках вечора боксу у Саудівській Аравії. Серед них поєдинок українця Даніеля Лапіна проти португальця Октавіу Пудівітра за титул WBA Continental у напівважкій вазі.

Івент прийме саудівський Ер-Ріяд. Штрафні санкції для боксерів у разі відмови від поєдинку становлять 10 мільйонів доларів. Рефері в рингу стане Марк Нельсон, а підрахунок дій боксерів по раундах здійснюватимуть Мануель Олівер Палермо з Іспанії, Крейг Меткалф із Канади та Майк Фіцджеральд із американського Джексонвілля.

Президент WBC Маурісіо Сулейман оголошував, що між боксерами укладено угоду на повторний поєдинок. Другий бій також готові санкціонувати і у WBO. Повідомлялося, що доля можливого реваншу залежить від першого бою. Ф’юрі заявив, що у контракті є пункт про обов’язковий реванш. Згодом стало відомо, що повторна зустріч у рингу українця та британця запланована на 12-13 жовтня.

Також Сулейман представив спеціальний пояс WBC, за який змагатимуться Усик та Ф’юрі. У його оформленні використано кольори українського та британського прапорів. Папа Римський Франциск вже благословив пояс Світової боксерської ради, який стоятиме на кону у битві за титул.

Читайте також: