Жіноча “Ворскла” достроково здобула “золото” чемпіонату України з футболу

Полтавська “Ворскла” достроково стала переможницею жіночого чемпіонату України з футболу 2023/24. Це сталося після закінчення 18-го туру місцевої першості.

“Ворскла” стала спадкоємницею харківського “Житлобуду-2”, яка тричі була чемпіоном України. У попередньому сезоні 2022/23 полтавська команда здобула свій перший титул чемпіона після проведеного ребрендингу.

Формат жіночого чемпіонату України з футболу був змінений порівняно з попереднім сезоном. На першому етапі змагань команди зіграли 11 матчів, після чого розділилися на дві групи: “чемпіонську” та “збереження місця в еліті”.

Як “Ворскла” стала чемпіонкою України

Перший етап змагань “Ворскла” завершила на другому місці, трохи поступившись лідеру “Кривбасу”. Але в другому етапі команда показала свій справжній потенціал. Відсоток втрат очок був мінімальним: лише одна нічия з “Металістом 1925”. А дві впевнені перемоги над “Кривбасом” (2:1 на виїзді та 6:0 вдома) підсилили її позиції.

“Ворскла” проявилася в заключному поєдинку, де вона здолала “Кривбас” з розгромним рахунком 6:0. Різниця між командами збільшилася до 9 очок за три тури до завершення чемпіонату, тому “Ворскла” здобула трофей досить заздалегідь.

  • Чемпіонат України серед жіночих команд-2023/2024. Вища ліга. Другий етап. 7 тур

“Ворскла” (Полтава)  — “Кривбас” (Кривий Ріг) — 6:0 (3:0)

Голи: Кравчук (3), Петрик (38), Козлова (45), Котик (58), Котяш (76), Куць (80).

У наступному єврокубковому сезоні “Ворскла” стартує у Лізі чемпіонів, починаючи з першого раунду кваліфікації “чемпіонського” шляху.

Читайте також: