Волейболіст збірної України Юрій Семенюк став бронзовим призером польської Плюс Ліги

Юрій Семенюк, блокувальник збірної України, здобув бронзову нагороду на чемпіонаті Польщі з волейболу. У матчі за третє місце його команда, “Проєкт Варшава”, перемогла “Ресовію”.

Семенюк грає за “Проєкт” з 2022 року. Минулого сезону цей клуб посів п’яте місце у Плюс-лізі, одному з найпрестижніших національних чемпіонатів Європи.

У сезоні 2023/24 “Проєкт” посів третє місце в регулярному чемпіонаті, вигравши 23 з 30 матчів. В плей-оф вони здолали “ЛУК Люблін” (1:1 у серії, 15:12 у золотому сеті), але у півфіналі поступились “Заверцє” у двох матчах.

У матчі за “бронзу” “Проєкт” зустрівся з “Ресовією”, четвертою командою у регулярному сезоні. Клуб з Варшави здобув перемогу у двох матчах і зайняв третє місце.

Семенюк відзначився одним очком у другому матчі серії. Це друга “бронза” у історії “Проєкта” у Плюс-лізі. Найкращим досягненням клубу залишається “срібло” у сезонах 2018/19 та 2019/20.

Також завдяки третьому місцю у Плюс-лізі, “Проєкт” отримав право виступати у Лізі Чемпіонів у наступному сезоні.

У цьому сезоні Плюс-ліги Семенюк взяв участь у 27 матчах за “Проєкт”. Він здобув 178 очок, що принесло йому п’яте місце у команді за цим показником.

Читайте також: