“Велодень Kids 2024”: у Кам’янському відкрили велосипедний сезон

27 квітня у лівобережному парку відбувся видовищний спортивно-масовий захід “Велодень Kids 2024”.

Змагання проходили за підтримки та участі міського голови Андрія Білоусова. Організаторами виступили управління молоді та спорту Кам’янського та комунальний заклад “Спорт для всіх”.

З самого ранку парк став майданчиком любителів велосипедного спорту та активного й здорового способу життя. На учасників та гостей свята чекали різноманітні локації та змагання: велоперегони, спортивний квест, станція техобслуговування велосипедів, пізнавальна лекція про правила дорожнього руху від працівників поліції Кам’янського, а також показові виступи спортсменів.

Привітати юних учасників та їх батьків зі святом завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор КЗ “Спорт для всіх” Наталія Соломоненко та голова ГО “Федерація велоспорту міста Кам’янське” Сергій Федоренко.

– Шановні батьки, діти, вітаю вас на цьому спортивному святі, – сказав очільник міста. – Ми дякуємо нашим Збройним Силам України за те, що наші діти можуть займатися спортом, творчістю та жити під мирним українським небом. Бажаю дітям гарних результатів, а вболівальникам гарних вражень і позитивних емоцій. Вітаю всіх зі святом!

Поки маленькі велосипедисти готувалися до перегонів, старші учасники, вихованці спортивних шкіл міста, взяли участь у спортивному квесті. За звання найкмітливішого та найшвидшого змагалися 6 команд: “Рожеві борзуни” (ДЮСШ№2), “Чемпіони” (ДЮСШ№1), “Нескорені живчики” (ДЮСШ№3), ДЮФШ “Надія”, “Спорт guys” (ДЮСШ№4) та “ДЮСШ№5”. Вони отримали конверти з завданнями та вирушили їх виконувати по всьому парку. За результатами найкращою виявилася команда ДЮСШ№1, вона посіла 1 місце, другою стала ДЮФШ “Надія”, третє місце посіла ДЮСШ№4.

Як зазначив Анатолій Івашина, дитячий велодень дає можливість нашим дітям навчитися нового, поспілкуватися з однолітками та займатися спортом, не дивлячись на складну ситуацію в країні.

– Традиційно навесні ми проводимо змагання з велосипедного спорту під назвою Велодень, – розповів А.Івашина. – Але, враховуючи ті обставини, в якій опинилася наша Україна, ми трошки змінили формат заходу, і сьогодні проводимо Велодень Kids. Захід зібрав біля 200 учасників, віком від 2 до 16 років. Сьогодні фахівці провели майстер-клас з обслуговування велотехніки, показали, як натягнути цепку, як зняти й поставити колесо. Поліцейські розповіли про такі важливі для всіх правила дорожнього руху, діти отримали нові навички і знання, які необхідні в житті, а також  позмагалися в перегонах на велобігах, самокатах, велосипедах. Ми, як тренери, як дорослі, повинні відволікати дітей від проблем сьогодення. Не віддамо війні дитинство! Наші діти – це майбутнє нашої України, а у війні ми обов’язково переможемо.

Велосипедний спорт у Кам’янському активно розвивається. На базі ДЮСШ №4 працює відділення велоспорту, яке налічує більш ніж 85 спортсменів. І сьогодні вони продемонстрували свою майстерність всім присутнім.

А потім за звання кращого у велоперегонах змагалися юні велосипедисти. Учасників розділили на три вікові категорії: 2-4 роки, 5-7 років, 8-10 років. Цікаво було спостерігати за самими маленькими, хто їхав на самокаті, хто на велобігу, хто на велосипеді, і, не дивлячись на зовсім юний вік, дітки з великим захопленням та швидкістю старалися дійти до фінішу, залишив позаду суперника.

Усі переможці та призери “Велодень Kids 2024” отримали медалі, грамоти та спортивні подарунки.

Результати велоперегонів

  • 2-4 роки

1 місце – Ульяна Воробйова;

2 місце – Олександр Донець;

3 місце – Мар’яна Остапенко.

  • 5-7 років

3 місце – Арина Юрченко;

2 місце – Святослав Солодкін;

1 місце – Дамір Продан.

  • 8-10 років

3 місце – Мирон Білоус;

2 місце – Тихон Івашина;

1 місце – Тимур Тагіров.

Читайте також: