“Реал” може розраховувати на Куртуа: Анчелотті назвав терміни повернення голкіпера

Воротар “Реала” Тібо Куртуа може повернутися до виступів за команду вже цього сезону. Про це головний тренер Карло Анчелотті оголосив перед матчем чемпіонату Іспанії проти “Реала Сосьєдад”, пише Суспільне Спорт.

Куртуа мав повернутися після травми, через яку досі не грав цього сезону, вже в березні. Натомість бельгієць зазнав іншого пошкодження — за цей період в основному старті “вершкових” закріпився українець Андрій Лунін.

Очікувалося, що до кінця змагального року голкіпер на поле не вийде. Натомість у квітні 31-річний Куртуа оголосив, що готується до поновлення тренувань з командою вже до кінця місяця.

Анчелотті підтвердив, що попередньо очікує на повернення Тібо вже на початку травня — він може зіграти в чемпіонаті проти аутсайдера Прімери “Кадіса”.

“Я повинен багато думати про команду. У нас є гравці, які не відновилися на 100 відсотків. Зокрема, у воротах. Куртуа – у хорошій формі й може зіграти наступного тижня проти «Кадіса»”, – цитує італійця видання Managing Madrid.

Оновлені терміни повернення Куртуа передбачають, що саме Лунін з великою ймовірністю розпочинатиме півфінальне протистояння Ліги чемпіонів з “Баварією”. Перша гра двох команд у Німеччині відбудеться 30 квітня, за п’ять днів до зустрічі з “Кадісом”.

Лунін відіграв за “Реал” у 16 останніх матчах поспіль. Зокрема, українець відбив два пенальті у вирішальній серії чвертьфіналу Ліги чемпіонів проти “Манчестер Сіті”.

Голкіпер має з “Реалом” контракт до літа 2025 року. Від початку квітня повідомлялося, що клуб готовий укласти з українцем нову угоду.

Відомо, що до травми коліна Куртуа був стабільним першим номером “Реала”. Одного разу виграв з клубом Лігу чемпіонів (2022), двічі — чемпіонаті Іспанії.

Читайте також: