15-річна дніпрянка Рафаель Казбекова виборола “бронзу” на молодіжному Кубку Європи в Португалії

20 та 21 квітня в португальському Соре проходив етап Кубка Європи зі скелелазіння серед молоді. У віковій групі U16 15-річна дніпрянка Рафаель Казбекова здобула “бронзу” у дисципліні “боулдеринг” в категорії Youth B серед жінок.

У фіналі змагань наша спортсменка пройшла усі чотири болдери. Два з них — флешем (з першої спроби), але за кількістю спроб програла суперницям з Австрії та Франції.

Нагадаємо, що на початку квітня Рафаель виграла етап молодіжного Кубка Європи зі скелелазіння в Італії, а минулого року – стала бронзовою призеркою молодіжного чемпіонату Європи у Фінляндії.

Батьки юної спортсменки також імениті спортсмени. Батько Серік Казбеков – майстер спорту міжнародного класу зі скелелазіння, призер та переможець етапів Кубка світу у трудності та болдерингу у 1999—2005 роках.

Мати Наталія Перлова – майстер спорту міжнародного класу, срібна та бронзова призерка чемпіонатів світу у болдерингу (2001-2003), володарка Кубка світу у болдерингу у 2002 році, призерка етапів Кубка світу у болдерингу.

Читайте також: