Українки Байло та Лискун стали бронзовими призерками Суперфіналу Кубка світу зі стрибків у воду

Україна здобула першу медаль на Суперфіналі Кубка Світу зі стрибків у воду 2024 року, де тандем Ксенії Байло та Софії Лискун виборов бронзові нагороди у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Сезон Кубка Світу розпочався етапами в Монреалі та Берліні у лютому-березні, де вісім найкращих дуетів за підсумками двох змагань пробилися до суперфіналу.

Байло та Лискун розпочали змагання в Сяні, де учасниці виконували по п’ять стрибків. Після трьох спроб українки йшли на другому місці, але четвертий стрибок (складність 3.2) став для них найскладнішим. Проте, отримавши за нього 70.08 бала, вони зуміли зберегти друге місце.

На жаль, в останньому раунді канадкам Кейт Міллер та Кейлі Маккей вдалося їх обійти. Виконавши свій п’ятий стрибок з такою ж складністю (3.2), вони повторили результат українок (70.08 бала) й піднялися з четвертого на друге місце.

Українки фінішували з “сріблом” лише на 1.68 бала позаду. Переможці змагань, олімпійські чемпіонки з Китаю Цюань Хуньчань та Чень Юйсі, мали значну фору над суперницями – 68.76 бала.

  • Кубок світу-2024. Суперфінал. Синхронні стрибки, 10 м — жінки
  1. Цюань Хуньчан / Чень Юйсі (Китай) — 364.86 бала
  2. Кейт Міллер / Кейлі Маккей (Канада) — 296.10
  3. Ксенія Байло / Софія Лискун (Україна) — 294.42

До слова, Лискун та Байло — єдині призерки нинішнього сезону Кубка світу зі складу збірної України (дві “бронзи”).

Читайте також: