“Баварія” працює над поверненням Нагельсманна

“Баварія” посилено працює над поверненням Юліана Нагельсманна на посаду головного тренера. Повідомляється, що в стані мюнхенського клубу є жаль щодо торішнього розставання з молодим фахівцем.

Нагадаємо, “Баварія” восени 2023-го безкоштовно відпустила Нагельсманна до збірної Німеччини, щоб звільнитися від виплати колишньому наставнику заробітної плати. Контракт 36-річного коуча діє до кінця домашнього Євро-2024, а саме до 31 липня цього року.

Раніше Юліан працював головним тренером “Гоффенхайма” та “Лейпцига”. “Баварію” очолював з літа 2021-го до березня 2023-го, ставав із нею чемпіоном, двічі вигравав Суперкубок Німеччини.

“Баварія” активно займається пошуком нового тренера на новий сезон після того, як у лютому стало відомо про звільнення нинішнього наставника Томаса Тухеля після закінчення кампанії 2023/24. Вважалося, що Нагельсман є пріоритетним кандидатом, проте за його кандидатурою в керівництві клубу були розбіжності. Також називалися імена Ханса-Дітера Фліка, Роберто Де Дзербі і навіть Зінедіна Зідана.

У свою чергу, у Нагельсманна немає браку в потенційних пропозиціях – за деякою інформацією, 36-річний наставник входить до кандидатів на посаду головного тренера “Ліверпуля” та дортмундської “Борусії”.

“Баварія” посідає друге місце у Бундеслізі, лише за додатковими показниками випереджаючи “Штутгарт”. Минулого вікенду мюнхенський гранд вперше за 12 років поступився чемпіонським титулом – його вперше у своїй історії виграв “Баєр”.

Завтра, 17 квітня, команда Тухеля прийме “Арсенал” у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Перша зустріч у Лондоні принесла нічию 2:2.

Читайте також: