Названо склад збірної України з естафетного бігу, яка виступить на ліцензійному турнірі до Олімпіади-2024 ЧС

Збірна України з легкої атлетики оголосила склад команди, яка 4-5 травня виступить на чемпіонаті світу з естафетного бігу на Багамах. Цей турнір стане одним з кваліфікаційних етапів з легкої атлетики на Олімпійські ігри-2024 в Парижі.

На Багамах буде розіграно 14 ліцензій на Ігри у п’яти естафетних дисциплінах: 4х100 м та 4х400 м для чоловіків та жінок, а також мікст 4х400 м.

До складу збірної України, яка вирушить на Багами, увійшли 12 спортсменів, серед яких лідери команди Анна Рижикова та Вікторія Ткачук. Українці змагатимуться у двох естафетах: 4х400 м серед жінок та мікст 4х400 м.

Склад збірної України на ЧС з естафетного бігу

  • 4х400 м, жінки: Тетяна Харащук, Тетяна Мельник, Вікторія Ткачук, Тетяна Кайсен, Анастасія Бризгіна
  • 4х400 м, мікст: Катерина Карпюк, Анна Рижикова, Мар’яна Шостак, Олександр Погорілко, Данило Даниленко, Микита Барабанов, Ярослав Демченко (запасний)

Як відбуватиметься кваліфікація команд

32 команди у кожному виді естафети будуть змагатися за шанс потрапити на Чемпіонат світу з естафетного бігу. Їх розділять на чотири кваліфікаційні забіги, де дві найкращі команди з кожного забігу автоматично проходять на Олімпіаду-2024.

Шість додаткових олімпійських місць у кожному виді естафети розіграють у втішних забігах. У них візьмуть участь 24 команди, а дві найкращі з кожного втішного забігу також здобудуть путівки на Ігри в Парижі.

Варто зазначити, що окрім вищезазначених способів кваліфікації, дві команди з найвищим рейтингом у кожному виді естафети також отримають прямі путівки на Олімпіаду-2024.

Читайте також: