БК “Рівне” здобуває перемогу над “Київ-Баскетом” і виходить у фінал Суперліги

Клуб “Рівне-ОШВСМ” обіграв “Київ-Баскет” у другому півфінальному матчі (81:78) і став першим фіналістом сезону баскетбольної Суперліги.

Перша половина гри

Перша чверть розпочалася з семиочкового ривка “Рівного”, але “Київ-Баскет” швидко зумів відіграти відставання і закінчив чверть з рівним рахунком 21:21. У другій чверті господарі майданчика вийшли вперед, здобувши перевагу +2 очки. Їм вдалося набрати 20 очок з фарби, створивши чимало проблем супернику.

До того ж, лідери “Рівного” почали накопичувати фоли, що ускладнило їм гру. Найкращим гравцем “Рівного” в першій половині гри став Олексій Соловйов, який набрав 18 очок, в тому числі 4 з 5 трьохочкових. Саме завдяки його дальнім кидкам “Рівне” змогло триматися в грі і не відпустити “Київ-Баскет” далеко.

Друга половина гри

Після перерви “Рівне” зуміло вирівняти гру і усунути свої слабкі місця. Більшу частину третьої чверті команди йшли нога в ногу, але в кінці “Рівне” зробило ривок 11:3 і пішло на останню перерву з перевагою +7 очок.

В останній чверті рівняни спокійно контролювали гру і не дозволяли “Київ-Баскету” наблизитися. Господарям майданчика вдалося скоротити відставання до 2 очок завдяки дальньому кидку Кошеватського, а Буренко мав шанс перевести гру в овертайм в останній атаці, але йому не дали виконати кидок.

Найкращими гравцями “Київ-Баскета” стали Байнум з 30 очками, Буренко з 18 очками, 5 підбираннями та 5 передачами. Однак, лава запасних киян набрала лише 5 очок, а Вадим Заплотинський мав лише 1 очко при 9 підбираннях.

У “Рівного” лідером став Олексій Соловйов з 23 очками, Джойнер додав 18 очок, а Максим Мочалов оформив дабл-дабл з 13 очками та 10 підбираннями.

“Рівне” в дебютному сезоні Суперліги виходить у фінал, де зустрінеться з переможцем пари “Дніпро” – “Черкаські Мавпи”, а “Київ-Баскет” зіграє у бронзовій серії.

  • Суперліга. Плей-оф. 1/2 фіналу, другий матч. Київ, ПС Венето. 11 квітня.

“Київ-Баскет” – “Рівне-ОШВСМ” – 78:81(21:21, 21:19, 16:25, 20:16)

“Київ-Баскет”: Зайцев 11, Кошеватський 13 + 6 передач, Буренко 18 + 5 підбирань + 5 передач, Заплотинський 1 + 9 підбирань, Байнум 30 + 7 підбирань – старт; Кісільчук 3, Скіра 2, Юрченко 0, Когут 0

“Рівне-ОШВСМ”: Джойнер 18 + 5 підбирань, Сміт 4, Соловйов 23, Мочалов 13 + 10 підбирань, Водолазський 4 – старт; Тимощук 11 + 5 підбирань + 6 передач, Шепелев 5, Гаскінс 3, Герасимчук 0

Читайте також: