У Дніпрі вперше пройде чемпіонат України з самбо серед студентів

13 квітня вперше в Дніпрі пройде чемпіонат України з самбо серед студентів. Планується, що за честь свого університету та звання кращого у своїй ваговій категорії боротитимуться близько 200 учасників.

Зазначимо, що Федерація Самбо Дніпра має молоду історію, вона створена у грудні 2023 року, але спортсмени федерації вже активно беруть участь і виборюють нагороди у змаганнях різних рівнів. Також, з січня 2024 року, дніпровська Спортивна школа з боксу та єдиноборств поповнила перелік відділень – відділенням боротьби самбо. Всі подробиці щодо часу та місця проведення чемпіонату України можна дізнатися в організаторів, написавши в особисті повідомлення.

Самбо, тобто самооборона без зброї, – один із найпопулярніших видів спортивних єдиноборств. Цей вид спорту поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист.

Самбо включає найефективніші прийоми і тактику різних видів спортивних єдиноборств, бойових мистецтв і народних видів боротьби: кулачного бою, грузинської (чидаоби), казахської (казакша курес), татарської, бурятської боротьби; фінсько-французької, вільно-американської, англійської боротьби Ланкаширські і кемберлендського стилів, швейцарської, японської дзюдо і сумо та інших видів єдиноборств.

Читайте також: