Підручний готується до нового сезону без збірної України

Минулий біатлонний сезон став одним із найскладніших для 32-річного капітана чоловічої збірної України Дмитра Підручного. Ще влітку спортсмен зламав руку під час тренування, що спричинило за собою тривалий період реабілітації.

Після завершення сезону Федерація біатлону України оголосила про зміни в тренерському штабі команди. Словацького спеціаліста Юрая Санітру, який очолював команду протягом 8 років, на цій посаді в новому сезоні замінить Надія Бєлова. Проте, Дмитро Підручний вирішив зберегти співпрацю з Санітрою і тренуватися окремо від збірної.

“Я звернувся до Івана Крулька і дякую йому за те, що він мене вислухав. Ми багато спілкувалися щодо вибору тренера і дійшли згоди, що за вісім років спільної роботи нам багато чого вдалося досягти, і ми налагодили ефективну систему роботи.

Попри травми, протягом двох останніх років нам вдавалося підтримувати досить високий рівень. Я вирішив продовжити співпрацю з Юраєм на два роки до Олімпіади, щоб не руйнувати цю систему”, – сказав Підручний.

Варто зазначити, що в минулому сезоні Підручний лише раз потрапив до топ-10 в особистих гонках на Кубку світу. Чоловіча збірна України не змогла втриматися в топ-10 Кубка націй, через що втратила на наступний сезон квоту на п’ять спортсменів в особистих гонках.

Читайте також: