До Всесвітнього дня спорту: у Кам’янському одночасно відкрили змагання з баскетболу та черліденгу

6 квітня в затишному залі СК «Прометей» відбулося урочисте відкриття одразу двох спортивних подій: Кубку відкриття сезону з баскетболу ДЮФШ «Надія» серед дітей 2012-2013 років народження та традиційного Відкритого чемпіонату ДЮСШ №2 з черліденгу «Зірочки Прометея».

Спортивний рух у Кам’янському відбувається за постійної підтримки міського голови Андрія Білоусова та ГО  «Бджола».

Кам’янське на спорті

Сьогодні у всьому світі відзначається Всесвітній день спорту. День, який нагадує про його важливість та необхідність у нашому житті. І хоча спорт не може зупинити війну, він вчить перемагати. На жаль, загарбницька війна росії проти України забрала життя 443 спортсменів та тренерів України, серед яких є й спортсмени Кам’янського. Усіх полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Відкриття одразу двох змагань різних видів спорту – черліденгу та баскетболу відбулося в Кам’янському вперше. Але це не випадково, адже черліденг принесений до Європи заокеанською баскетбольною хвилею, і вже багато років вважається одним з найяскравішим видом спорту.

Розвинутий він і в Кам’янському. Так, спортсменки Тимофєєва Єлизавета, Булекова Анна та Пашаєва Мирослава входять до складу національних збірних України з черліденгу, і наразі готуються до участі у чемпіонатах світу та Європи.

Не відстає від популярності і баскетбол, який є ігровим Олімпійським видом спорту. В нашому місті серед дитячих команд він активно почав розвиватись з вересня 2021 року, коли у дитячо-юнацькій футбольній школі «Надія» було відкрито відділення баскетболу. Сьогодні цим ігровим видом спорту займаються 186 дітей та молоді, з яких 20 – це дівчата.

Баскетбол і черліденг поряд

Завітали на урочистий захід привітати юних спортсменів почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, голова Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії «Бджола» Олександр Лукашов, голова Кам’янської районної ради Максим Чехута, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор ДЮФШ «Надія» Едуард Коряк, директор СК «Прометей» Андрій Дроговоз, директор ДЮСШ №2 Лариса Чередник та президент Дніпропетровського обласного відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації черліденгу Тетяна Залогіна.

– Шановні спортсмени, судді, тренери, вболівальники, сьогодні у нашому місті проходить дві цікаві спортивні події: відкриття сезону з баскетболу ДЮФШ «Надія» та Відкритий чемпіонат з черліденгу ДЮСШ №2, – сказав очільник міста. – Баскетбол – командний, популярний вид спорту, який має велику кількість вболівальників, черліденг – дуже видовищний та яскравий вид спорту. Радий, що наші черлідерки прославляють наше місто не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Бажаю нашим спортсменам перемог, вболівальникам яскравих вражень. А також хочу подякувати нашим Збройним Силам за те, що наші діти мають можливість займатися спортом і ми усі знаходимося під вільним українським небом.

За результатами всеукраїнських змагань командам з черліденгу «Wings» та «Прометейчики» було присвоєно 2-й спортивий дорослий розряд. Мер міста привітав дівчаток з особистими досягненнями та вручив їм посвідчення.

Як розповіла Тетяна Залогіна, Відкрита першість ДЮСШ№2 з черліденгу «Зірочки Прометея» сьогодні проводиться для самих маленьких спортсменок. Змагання зібрали близько 100 учасниць.

– Сьогодні свою майстерність демонструватимуть самі маленькі спортсменки нашої федерації черліденгу, адже ми знаємо, що великі зірки народжуються з маленьких зірочок, – зазначила Т.Залогіна. – А наші діти 8-12 років отримали посвідчення виконання 2-го дорослого спортивного розряду за підсумками чемпіонату України, який проходив нещодавно у Львові. Споріднення черліденгу і баскетболу було спонтанним, але черліденг зародився саме при підтримці гри баскетболу і так вийшло, що баскетболісти відкривають свій змагальний сезон, а черлідерки свою першість ДЮСШ, тому сьогодні баскетбол і черліденг разом.

Поки самі маленькі черлідерки відточували свою майстерність, демонстрували свою грацію та красу, між юними баскетболістами ДЮФШ “Надія” точилися справжні баталії.

За словами Едурда Коряка за звання кращого протягом двох днів змагатимуться 6 команд, це і хлопчачі команди, і дівочі, і змішані.

– Радий, що в нас активно розвивається дитячий баскетбол, – сказав Е.Коряк. – Думаю, скоро в нас будуть сильні команди, які захищатимуть наше місто і на чемпіонатах області і на всеукраїнських змаганнях. Дуже вдячний нашому міському голові за те, що він підтримує розвиток баскетболу у нашому місті, завдяки чому діти мають можливість тренуватися та підвищувати свій рівень майстерності.

Фінальні матчі з баскетболу пройдуть завтра, 7 квітня, де визначиться не тільки найкраща команда, а й найкращий з шести тренерів, який приведе свою команду до перемоги.

Читайте також: