Український борець завоював ліцензію на Олімпіаду-2024 у Парижі

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Він виступає у ваговій категорії до 67 кг.

Насібов успішно виступив у європейському кваліфікаційному турнірі у Баку. В 1/8 фіналу українець переміг представника Болгарії Абу-Мусліма Абаєва (5:1), в 1/4 фіналу – норвежця Мортена Торесена (2:1). У півфіналі Парвіз здолав угорця Крістіана Ванца (5:4). Зазначимо, що олімпійські ліцензії отримують фіналісти у кожній ваговій категорії. При цьому бій за “золото” турніру не проводиться.

Ліцензія Насібова неіменна – замість нього на змагання може поїхати інший спортсмен. Нагадаємо, у 2021 році на Іграх у Токіо Насібов завоював срібну медаль.

Раніше ліцензію на Ігри-2024 у греко-римській боротьбі здобув Жан Беленюк, завоювавши “бронзу” у категорії до 87 кг на чемпіонаті світу-2023. Також українка Ірина Коляденко виборола ліцензію у жіночій боротьбі у категорії до 62 кілограмів.

У суботу, 6 квітня, у Баку відбудуться жіночі кваліфікаційні змагання. У неділю виступи розпочнуть представники вільної боротьби.

Нагадаємо, Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Читайте також: