Калініна та Світоліна завершують виступи на тенісному турнірі в Чарльстоні

У ніч на 5 квітня відбулися матчі 1/8 фіналу WTA 500 в американському Чарльстоні, де на корт вийшли дві українські тенісистки: Еліна Світоліна та Ангеліна Калініна.

Дар’я Касаткіна – Ангеліна Калініна

У протистоянні між Дар’єю Касаткіною та Ангеліною Калініною перевагу здобула перша, завершивши матч з рахунком 2:0 (6:1, 6:4). Першою на корт вийшла уродженка Нової Каховки, що попередньо здолала Каролін Возняцкі. У першому сеті Ангеліна не змогла стати конкурентом Касаткіній, поступившись на своїй подачі та здійснивши лише один брейк.

У другій партії було більше конкуренції. Починаючи з першого гейму, де Дар’я виграла на своїй подачі, обидві тенісистки активно боролися за кожен гейм. Хоча на кінці матчу Ангеліна могла зрівняти рахунок, проте не використала гейм-поінт, проходячи матч з рахунком 6:4.

Протягом гри Калініна не заробила жодного ейса, здійснила 5 брейків з 8 можливих, а також не виграла жодного гейму на своїй подачі.

  • WTA 500 Чарльстон. Грунт. 1/8 фіналу

Дар’я Касаткіна  – Ангеліна Калініна (Україна) – 6:1, 6:4

Еліна Світоліна – Елізе Мертенс

У другому матчі між Еліною Світоліною та Елізе Мертенс перемогу здобула бельгійка Мертенс з рахунком 2:0 (6:4, 6:1).

Спірною була перша частина гри, де бельгійська тенісистка змогла здобути перевагу, завершивши сет з рахунком 6:4. У другому сеті Мертенс була абсолютно непереможною, вигравши перші 5 геймів без втрати, і врешті-решт забезпечивши собі перемогу з рахунком 6:1.

У цій грі Світоліна заробила 2 ейси, не допустивши подвійних помилок, зреалізувала лише 1 з 8 брейків і виграла 4 з 8 геймів на своїй подачі.

  • WTA 500 Чарльстон. Грунт. 1/8 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) – Елізе Мертенс (Бельгія) – 4:6, 1:6

У попередніх матчах WTA 500 в другому колі програли Даяна Ястремська та Леся Цуренко. Їхніми суперницями були Магда Лінетт та Астра Шармі, відповідно.

Читайте також: