Екс-голову Королівської федерації футболу Іспанії заарештували в аеропорту Мадрида

Колишнього президента Королівської федерації футболу Іспанії (RFEF) Луїса Рубіалеса заарештували в аеропорту Мадрида.

Рубіалеса заарештували відразу після прибуття з Домініканської Республіки. Функціонера звинувачують в участі у корупційних правопорушеннях за час його роботи у RFEF.

Раніше іспанська прокуратура висунула офіційні звинувачення на адресу Рубіалеса за двома статтями: у сексуальному насильстві та у примусі до сексуальних стосунків. За одним пунктом передбачено тюремне ув’язнення на один рік, за другим – на 18 місяців.

Функціонера раніше було відсторонено від футбольної діяльності через те, що поцілував у губи футболістку Дженніфер Ермосо під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу-2023. А її колегу Афінею дель Кастільйо чиновник звалив на плече і носив полем.

Дисциплінарний комітет ФІФА усунув Рубіалеса від будь-якої діяльності, пов’язаної з футболом, на національному та міжнародному рівнях на 90 днів – до завершення дисциплінарного провадження, відкритого проти іспанського функціонера 24 серпня. Згодом ФІФА усунула функціонера на три роки. Рубіалес заявив, що оскаржить це рішення.

Луїс Рубіалес подав у відставку у вересні. При цьому він відмовився вибачатися безпосередньо перед Ермосо, продовжуючи наполягати на тому, що поцілунок був “за взаємною згодою”. Ермосо, своєю чергою, офіційно подала скаргу на Рубіалеса до національної прокуратури Іспанії.

Читайте також: