Реджон Рондо прощається з баскетболом: ветеран НБА оголосив про завершення кар’єри

Дворазовий чемпіон НБА та чотириразовий учасник Матчу всіх зірок Реджон Рондо оголосив про завершення професійної кар’єри.

Про своє рішення Рондо повідомив під час виступу у подкасті All the Smoke Productions. За його словами, він хоче більше часу проводити з дітьми.

Чемпіон розпочав свій шлях у баскетболі, виступаючи за команду “Вайлдкетс” під час навчання в університеті. Його талант не лишився непоміченим, і в 2006 році на драфті НБА “Фінікс Санс” обрав його під 21-м номером.

Проте, Реджон недовго протримався в “Санс”, адже його одразу ж обміняли до “Бостон Селтікс”. Саме в “Бостоні” Рондо розкрив свій потенціал. Він провів у цій команді 9,5 сезонів, ставши одним із ключових гравців.

Сезон 2007/08 став для Рондо та “Селтікс” тріумфальним — команда здобула чемпіонський титул НБА. Після “Бостона” Рондо грав за декілька команд: “Даллас Маверікс”, “Сакраменто Кінгс”, “Чикаго Буллз”, “Нью-Орлеан Пеліканс”.

Перед сезоном 2018/19 він підписав контракт з “Лос-Анджелес Лейкерс”. Вже у складі “Лейкерс” баскетболіст здобув своє друге чемпіонство НБА в сезоні 2019/20.

Рондо завершив свою кар’єру в складі “Клівленда”. Після короткого періоду в “Кавальєрс” він більше не підписував контрактів з жодною командою.

За свою кар’єру в НБА Рондо зіграв у 957 матчах, набираючи в середньому 9,8 очка, 4,5 підбирання та 7,9 передачі.

Читайте також: